ECCLESIA

Choir

From € 11.495,00

Helemaal afgestemd op het zingende koor

De Ecclesia Choir is een subtiel en elegant instrument. Zang en begeleiding smelten bij dit orgel tot in de kathedrale nokken eenparig samen. En, dat weten we van Johannus maar al te goed, die zuivere harmonisatie is de stille wens van iedere koororganist. Met twee klavieren, 26 stemmen en volledig pedaal, doet de Ecclesia Choir eenvoudig wat hij móét doen: koorzang begeleiden. Bescheiden als het moet, uitbundig als het nodig is.

Ec cle sia

Kathedrale akoestieken altijd binnen handbereik

De Ecclesia Choir is uitgerust met het zogenoemde ASR-12™-systeem. Deze techniek verschaft de bespeler van het orgel keuze uit twaalf unieke galmen. De natuurgetrouw gecreëerde nagalm wekt de suggestie dat alle kathedrale akoestieken binnen handbereik liggen. En eigenlijk is dat ook zo. Niets meer en niets minder.

Eén Choir, twaalf orgels

Bij aanschaf van een Ecclesia Choir heeft de organist keuze uit drie verschillende disposities. Daarnaast kan hij, tijdens het orgelspel, ook nog eens kiezen uit vier verschillende samplestijlen. Met de romantische stijl wekt hij de vocale muziek van Hendrik Andriessen tot leven, in de barokke stemming komen de cantates van Johann Sebastian Bach volkomen tot hun recht, in de symfonische sfeer bloeien de oratoria van Camille Saint-Saëns op en de historische intonatie doet 17e-eeuwse muziek herleven. Met de Ecclesia Choir heeft de organist in feite twaalf orgels tot zijn beschikking.

Dankzij Real Time Sampling is het verschil met het pijporgel wel heel erg klein

Door de authentieke klanken van verschillende pijporgels digitaal op te nemen en in de Ecclesia weer te geven, beschikt de Ecclesia Choir over beroemde pijporgelklanken.

Opslaan en programmeren

Met 250 geheugenbanken à acht geheugenplaatsen kan de organist de registraties van bijkans zijn gehele muzikale oeuvre opslaan. Daarnaast zijn alle zweltreden van de Ecclesia Choir programmeerbaar: als zwelpedaal, of als generaal crescendo.

De Ecclesia Choir gaat het samenspel met de ruimte aan

Het maakt een groot verschil of de Ecclesia Choir in een klein gestoffeerd theater of in een kerk met veel marmer wordt geplaatst. Door een gecertificeerd intoneur van Johannus wordt de ruimte daarom op tientallen punten geanalyseerd. Bij de plaatsing van het instrument stelt de intoneur het orgel zo in dat het geluid, de galm en de draagkracht een optimaal samenspel met de ruimte vormen.

Het design is af te stemmen op de ruimte

De Ecclesia Choir is pas een instrument wanneer het perfect samenvalt met de ruimte waarin het zich bevindt. Dat geldt voor geluid, klank en galm, maar evenzeer voor het design. Een aantal onderdelen van de Ecclesia Choir is dan ook op de betreffende ruimte af te stemmen. Denk daarbij aan de kleur of houtsoort van het instrument, de keuze tussen een recht, concaaf-, raco- of ago-pedaal, en een aantal opties om de klavieren naar wens in te richten.

De droom: het pijporgel voor iedereen beschikbaar maken

Elke dag werken onze technici, audiospecialisten, developers en orgelliefhebbers aan nóg slimmere, snellere en betere technologie. Respect voor het pijporgel is daarbij het vertrekpunt; het pijporgel voor iedereen beschikbaar maken de droom.

Onderdelen Ecclesia Choir jarenlang in voorraad

Klanttevredenheid is een belangrijke pijler onder onze ambities. Die krijgt bij ons al meer dan vijftig jaar gestalte door behalve topkwaliteit ook vertrouwen en zekerheid te bieden. Daarom geven we naast onze standaard garantie ook nog extra garantie op alle computerboards die in het orgel zitten. En uiteraard kunt u van ons verwachten dat we cruciale onderdelen van het orgel jarenlang op voorraad houden, waarmee we onze duurzame relatie met organisten wereldwijd onderstrepen.

Meer weten over de Ecclesia Choir?

Download dan de brochure of neem contact op met de dichtstbijzijnde dealer.

Meer info

Stel een vraag

Heeft u een specifieke vraag over de Johannus Ecclesia Choir? Vul het formulier in en stel ons al uw vragen. Wij geven u graag antwoord!

Ontdek meer Johannus orgels